Blogg

Digital Signage - Så fungerar det

[fa icon="calendar'] 2017-apr-25 10:00:00 / av Sandra Johnsson posted in digital signage, digital skyltning

[fa icon="comment"] 0 Comments

Digital Signage, på svenska digital skyltning, är ett område som ökar lavinartat. Du möter dagligen digitala budskap när du exempelvis tankar bilen, handlar mat eller sitter i väntrummet hos tandläkaren. Våra kunder använder idag digital skyltning för både intern och extern information. Nu slipper kunderna springa mellan anslagstavlan och kopieringsmaskinen och sätta upp nya och ta ner gamla lappar. Lösningen med direktkopplad dator bakom skärmen där kunderna tidigare matat innehåll med en USB-sticka är nu också passerat. Systemet med digital skyltning innebär att du kan förändra ditt innehåll blixtsnabbt bara du är uppkopplad. Idag är digital skyltning ett naturligt steg i den digitala transformationen.  

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

4 drivkrafter som IT-chefen bör ha koll på

[fa icon="calendar'] 2017-apr-18 09:00:00 / av Andreas Gärdsback posted in It-trender

[fa icon="comment"] 0 Comments

I en nyligen framtagen lägesrapport, Allt om CIO-rollen 2017, av IDG visar en undersökning att ett av de största hindren för att etablera digitala tekniker i sin verksamhet är att det saknas en tydlig process för att identifiera möjligheter med digitalisering.

Frågan är besvarad av 244 IT-beslutsfattare och nästan en tredjedel av dessa anser alltså att bristen på att kunna identifiera möjligheter orsakar ett hinder för att driva den digitala utvecklingen i företaget.

Samtidigt konstateras att förväntningarna på IT att bidra med ökad konkurrenskraft och affärsutveckling är högre än någonsin och att IT-chefer ofta upplever att de har för lite tid för strategisk planering. Det finns olika vägar att ta för att nå dessa förväntningar. Här nedan visar jag de drivkrafter som driver verksamhet och IT framåt, samt vikten av att analysera vilka strategiska insatser som ger mest effekt.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Så arbetar du med Groups i Office 365

[fa icon="calendar'] 2017-apr-13 09:00:00 / av Hanna Lindberg posted in Office 365

[fa icon="comment"] 0 Comments

Som bekant finns det en uppsjö av olika verktyg i Office 365 som är byggda för att vi ska kunna samarbeta och kommunicera bättre. Ett av dem är Groups, som jag själv tycker är ett smart verktyg att använda för tillfälliga projektgrupper. Här visar jag hur du kan använda verktyget.

 

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Vägen till lönsamma IT-investeringar

[fa icon="calendar'] 2017-apr-11 10:00:00 / av Berndt Abrahamsson posted in Strategiskt partnerskap

[fa icon="comment"] 0 Comments

IT-investeringar eller en IT-budget har ibland en förmåga att ha en egen agenda. Har du som beslutsfattare sett tendenser till att IT utgår ifrån vad som verkar vara den bästa, utifrån religion i teknik, eller det som är coolast just nu? Har du stött på att diskussionen med den/de som levererar IT att det handlar mer om teknik och inte om själva affärsnyttan? Ett teknikspråk som inte har bäring på om det är bra för företaget gällande effektivitet och lönsamhet eller nöjda medarbetare?

Kanske du som beslutsfattare stöter på motstånd när förändringar ska göras? Det kan gälla både organisationsförändringar eller byte av IT-system.

Varför ska man då göra förändringar? Är det inte bra som det är? Det kan finnas flera skäl till förändringar.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Så får du ihop flexibilitet, IT-miljö och säkerhet

[fa icon="calendar'] 2017-apr-06 09:00:00 / av Anders Strömsten posted in IT-säkerhet

[fa icon="comment"] 0 Comments

Flexibla arbetstider har blivit populärt under de senaste åren. Det beror bland annat på förändrade behov både hos kunder och medarbetare. Många arbetsgivare inser att det är klokt att lyssna på kundernas och medarbetarnas behov och inser såklart ganska snart att det ger många förbättringar. Men det kan också skapa viss oro - och det med all rätt. För hur går ekvationen flexibel miljö och säkerhet ihop? Det ska vi tillsammans reda ut här.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

3 beslut att ta när du digitaliserar din bokhylla

[fa icon="calendar'] 2017-apr-04 10:00:00 / av Kjell Gabrielsson posted in dokumenthantering, digitalisering

[fa icon="comment"] 0 Comments

Har du hört talas om det papperslösa kontoret? Tittar vi på ett modernt kontor idag så har de flesta kommit väldigt långt och i många avseenden är kontoret papperslöst. För många är anledningen till att vi gör utskrifter att vi gillar att läsa från papper, göra noteringar och dela med oss av information som till exempel produktblad.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Så utnyttjar du effektiviteten som uppstår vid mobilt arbete

[fa icon="calendar'] 2017-apr-03 09:00:00 / av Gustav Tjernström posted in modern arbetsplats

[fa icon="comment"] 0 Comments

 

När dina kollegor arbetar där de är blir de effektiva. Till skillnad från vad man tidigare trott - att folk som jobbar hemifrån eller utanför kontoret drar ned effektiviteten. Många undersökningar talar för att det är precis tvärtom. Här vill jag belysa hur man kan använda den effektivitet som uppstår vid distansarbete. Jag plockar russinen ur kakan med det mobila arbetssättet.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

5 sätt att dra nytta av Internet of Things i din organisation

[fa icon="calendar'] 2017-mar-30 09:00:00 / av Anders Strömsten posted in IOT

[fa icon="comment"] 0 Comments

Sakernas internet eller IoT, Internet of Things - det är här det händer, det är här den centrala delen av det digitaliserade samhället sker. 2020 kommer det enligt Gartner att finnas 20,8 miljarder IoT-enheter i världen. Så självklart är det mer än en futuristisk, teknisk och tillfällig trend. Det är ett sätt att bli ett digitalt företag - på riktigt.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Microsoft Advanced Threat Analytics – så funkar det

[fa icon="calendar'] 2017-mar-27 09:00:00 / av Hanna Lindberg posted in IT-säkerhet

[fa icon="comment"] 0 Comments

 

Det ser ut som att 2017 blir ett år med fortsatt ökning av cyberhot och nya säkerhetsrisker för företag, vilket är en utmaning. Det går inte att blunda för riskerna som finns idag, oavsett om man är privatperson, ägare av ett mindre företag eller IT-chef på ett av de större bolagen.

För att skydda sig mot mer avancerade cyberhot krävs det att man har möjlighet att identifiera hot snabbt. Det har Microsoft tagit vara på med sin produkt Advanced Threat Analytics (ATA).

 

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Därför är Windows 10 ett av marknadens säkraste operativsystem

[fa icon="calendar'] 2017-mar-23 09:00:00 / av Martin Gårdenheim posted in Office 365

[fa icon="comment"] 0 Comments

Windows 10 är ett säkert system och det främsta valet när det gäller operativsystem. Eftersom det ingår i samma familj av Microsoftprodukter funkar det bra med verktygslådan som flyttat upp i molnet Office 365, molntjänsten Azure och surfplattan Surface.  

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]
Ladda ner Guide om IT som tjänst