Blogg

Ett paradigmskifte inom IT

[fa icon="calendar'] 2017-okt-12 10:00:00 / av Kjell Gabrielsson posted in Hybridlösning, It-trender

[fa icon="comment"] 1 Comment

Jag har haft förmånen att åter igen besöka en av IT-branschens mest intressanta tillställningar Canalys. Det är en branschträff där vi får höra tillverkare och analytikers bild av nuläget och framtiden. Här delar jag med mig med en rapport.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

För- och nackdelar med IT som tjänst

[fa icon="calendar'] 2017-okt-03 10:00:00 / av Klaus Funder posted in it som tjänst, FunktionsIT

[fa icon="comment"] 0 Comments

 
Jag är ny på jobbet. Förra veckan började jag på Office IT-Partner. Redan innan jag börjat blev kalendern fullbokad med en massa inbjudningar till introduktionsmöten, genomgångar och information kring praktiska frågor.
 
Jag kände redan innan jag faktiskt börjat en viss oro kring tekniken. Man har varit med förr. Jag vet hur det är. Hur lång tid det tar innan man är uppe på banan med allt. 
Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

4 steg som underlättar en flytt till molnet och Office 365

[fa icon="calendar'] 2017-sep-26 10:00:00 / av Hanna Lindberg posted in Office 365, molnet

[fa icon="comment"] 0 Comments

Häng med på tåget och flytta till Office 365
 
Marknaden för molntjänster fortsätter att växa i Sverige och fler och fler väljer att flytta E-post, fillagring och andra lösningar till molnet. Mellan 2014 och 2016 har användningen av molntjänster ökat från 40 till 50 procent bland svenska företag, enligt SCB:s rapport Företagens användning av IT 2016. Nu är det inte längre frågan om man ska flytta till molnet, snarare när och hur. Här ger jag några goda råd till dig som vill ha svar på den senare frågan: Hur flyttar vi företaget till molnet?
Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

10 anledningar att välja touchskärm till din verksamhet

[fa icon="calendar'] 2017-sep-19 10:00:00 / av Per Jonsson posted in mötesrum, FunktionsIT

[fa icon="comment"] 0 Comments

 

U Can't Touch This, sjöng MC Hammer 1990 och tänk så mycket som har hänt sen dess.

Idag touchar vi allt och blir verkligen förvånade när något inte går att toucha. Kan du komma på dig själv när du trycker direkt på din gamla PC och inget händer? Våra mötesrum står inför ett teknikskifte, att bara sitta av tiden medan du passivt tar in kollegans väl förberedda dragning gör ingen glad. Spräng väggarna och flytta ut mötena direkt på golvet. Med en interaktiv touchskärm på vägg eller mobilt stativ sker mötena direkt här och nu. Alla blir engagerade och aktiva, att mötestiden blir kortare har nog ingen något emot. Touchtekniken är nu så förfinad att du blir förvånad över exaktheten och möjligheterna att installera alla de program du använder idag suddar ut gränsen mellan din egen dator och touchskärmen.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

5 orsaker till att inte vara lokal administratör på din egen dator

[fa icon="calendar'] 2017-sep-12 10:00:00 / av Fredrik Alexandersson posted in IT-säkerhet

[fa icon="comment"] 0 Comments

Det handlar inte om att ta ifrån dig rättigheterna att administrera din maskin, eller att begränsa dig ifrån att kunna göra ditt jobb så effektivt som möjligt. Det handlar om att minska risken för att du av misstag eller att någon annan helt utan din vetskap drar igång skadlig kod, aktiverar din webkamera eller administrerar din maskin åt dig.

Genom ett så enkelt trick som att ta bort dina lokala administratörs rättigheter och istället arbeta som en ”vanlig” användare minskar du direkt attackytan med hela 96%. Vilket gör att IT- avdelningen kan fokusera sin budget och tid på att hjälpa dig och aktivt arbeta för att täppa igen de resterade 4 procenten. Vilket gör ditt liv lättare eftersom du slipper oroa dig över att du öppnar fel mail och drar igång skräp i nätverket av misstag. WIN!

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Att jobba på distans har aldrig varit enklare

[fa icon="calendar'] 2017-sep-01 08:05:00 / av Lotta Widorson Lassfolk posted in mobilitet, distansarbete

[fa icon="comment"] 0 Comments

Häromdagen så råkade jag ut för det oförutsägbara, min bil fick punktering och det sker ju självklart när jag är som mest stressad och absolut inte har tid med sådant strul.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Outsourcing ger digital konkurrenskraft

[fa icon="calendar'] 2017-jun-20 09:00:00 / av Gustav Tjernström posted in it som tjänst, digitalisering

[fa icon="comment"] 0 Comments

Vad är receptet till en digitalt konkurrenskraftig verksamhet? Förutom att ta rätt strategiska steg i utvecklingen av ert företag handlar det om att lägga fokus på rätt saker. Du är inte ensam om att vilja ha möjligheten att lägga mer tid på att utveckla företaget istället för att hantera den dagliga driften och eventuella störningar som uppkommer.

Egentligen handlar det om en enkel ekvation: Din IT-leverantör hanterar drift och användarproblem genom outsourcing och du kan lägga fokus på din affär. Det finns också en rad andra anledningar som pekar mot att IT som tjänst kan vara mer lönsamt, nämligen:

 

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Så skapar du långsiktigt lönsam IT

[fa icon="calendar'] 2017-jun-13 09:00:00 / av Anders Strömsten posted in it som tjänst, servermiljö

[fa icon="comment"] 0 Comments

Är du IT-chef eller IT-ansvarig och har känt trycket från verksamhet och ledning på att minska IT-kostnaderna och samtidigt producera smartare IT? Du är inte ensam – Tendenserna på IT-marknaden visar idag att IT-verksamheterna måste axla en ny typ av ledarskap för att inte gapet mellan förmåga och förväntan ska växa. I klarspråk – IT måste leverera ökad produktivitet och effektivitet samtidigt som kostnaderna ska minska. Här visar vi hur!

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Därför behöver vi fler kvinnor i IT-branschen

[fa icon="calendar'] 2017-jun-09 09:05:35 / av Andreas Gärdsback posted in Kvinnor i IT-branschen

[fa icon="comment"] 0 Comments

Nu i dagarna går tusentals ungdomar ur skolan och framför dem står nya utmaningar. Jag hoppas att en stor del av dem ser IT-branschen som en möjlig framtida arbetsplats, inte minst de kvinnliga studenterna som verkligen behövs i vår bransch. Med den här artikeln vill jag lyfta fram några fördomar som finns, och visa att det finns plats även för kvinnor i IT-branschen.

Att skapa en jämställd arbetsmiljö är givetvis något som vi alltid strävar efter på våra arbetsplatser. Jämställdhet som rör både arbetsmiljö, rättigheter och förmåner, men också en jämnare könsfördelning mellan män och kvinnor. Hur ska vi i IT-branschen kunna nå upp till detta? Till en början vill jag ta upp några myter som kan verka avskräckande och slå hål på dem.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

5 digitala krav från medarbetarna och hur du lever upp till dem

[fa icon="calendar'] 2017-jun-08 09:46:20 / av Hanna Lindberg posted in it som tjänst, mobilitet

[fa icon="comment"] 0 Comments

 

Har ditt företag följt med i den digitala utvecklingen och erbjuder de verktyg som krävs för att medarbetarna ska kunna arbeta effektivt digitalt? Den digitala utvecklingen driver på efterfrågan på tjänster och verktyg från både kundsidan och medarbetarsidan, vilket ställer digitala krav på IT-avdelningarna. Läs våra tips för att hänga med!

 

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]
Ladda ner Guide om IT som tjänst

Office IT-Partner

Office IT-Partner Sverige AB
www.officeitpartner.se
[email protected]