Blogg

Så räddar digitaliseringen min fredag

[fa icon="calendar'] 2017-dec-15 09:00:00 / av Susanne Sharpe posted in digitalisering, produktivitet, jobba produktivt

[fa icon="comment"] 0 Comments

 

Många av oss tar den för givet. Teknologin av idag. Speciellt den yngre generationen. Men för oss som är så pass gamla att vi faktiskt kommer ihåg ett arbetsliv innan internet – ett arbetsliv där vi kommunicerade via telefon, fax och telex – (till alla er ungdomar där ute med frågande min och rynkade pannor; googla "telex" eller "abonnenttelegrafi" så får ni se på grejer) så är digitaliseringens framfart något av en livräddare. Dagens teknologi gör nämligen min fredag betydligt lugnare, mer balanserad och framförallt mer produktiv än vad den hade varit för 20 år sedan.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Arbeta effektivt med nya funktioner i Office 365

[fa icon="calendar'] 2017-nov-28 10:00:00 / av Johanna Engström posted in Office 365, produktivitet, jobba produktivt

[fa icon="comment"] 0 Comments

Utbudet i Microsofts Office 365 utökas och uppdateras ständigt med nya verktyg för produktivitet och internkommunikation. Vi har sammanfattat de senaste verktygen och ger er konkreta tips på hur organisationen kan arbeta mer effektivt med nya funktioner i Office 365 och Teams.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

[Intervju] Så påverkar digitaliseringen ledningsgruppens fokus

[fa icon="calendar'] 2017-nov-23 10:02:00 / av Hanna Lindberg posted in digitalisering

[fa icon="comment"] 0 Comments

I samband med vårt 25-årsjubileum höll Office IT-Partner Nyköping i en föreläsning med teknikexperten och författaren Mats Lewan. Seminariet gav oss insikter i hur nära den digitala transformationen ligger och att vi egentligen inte har ett val i att följa den eller inte. Antingen blir vi de som drar nytta av den digitala transformationen och bidrar till att forma den, eller så kommer vi att ha svårt att hänga med. Och det är ledningsgruppen som måste börja lägga fokus vid frågan.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Nutid, framtid och exponentiell digitalisering

[fa icon="calendar'] 2017-nov-21 10:00:00 / av Kjell Gabrielsson posted in digitalisering

[fa icon="comment"] 1 Comment

Upplevelsen är att tiden går allt fortare. Elaka tungor hävdar att det har med ålder att göra, men jag är säker på att även våra ungdomar känner på samma sätt. Den här artikeln är en fortsättning på en tidigare trendspaning jag gjort. Vi ser idag en häftig utveckling inom många olika branscher och hur digitalisering påverkar dem.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Svenskarna trivs med att jobba flexibelt

[fa icon="calendar'] 2017-nov-14 10:00:00 / av Stefan Nilsson posted in It-trender, distansarbete

[fa icon="comment"] 0 Comments

Nu har rapporten Svenskarna och internet 2017 släppts. Det är Internetstiftelsen i Sverige som varje år tar fram denna och baseras på intervjuer med över 3000 personer i, för Sverige, representativa målgrupper vad avser ålder och kön. Så vad har då hänt sedan förra årets rapport? Hur ser trenderna ut? Jag har försökt sammanfatta några viktiga punkter nedan.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Bra rutiner för beställning av IT-utrustning till nya medarbetare

[fa icon="calendar'] 2017-nov-07 10:00:00 / av Hanna Lindberg posted in Nöjda medarbetare, it som tjänst, FunktionsIT

[fa icon="comment"] 0 Comments

Befinner ni er i en tillväxtfas och anställer nya medarbetare regelbundet? Då kanske ni som vi insett vikten av fungerande rutiner för att introducera nya medarbetare, och att ha koll på beställningar av IT-utrustning för att personen ska få en bra start?

Det sägs att det är de första två veckorna på jobbet som en person får en uppfattning av organisationen, arbetsmiljön och fortfarande är peppade av att göra ett bra intryck och jobb på sin nya arbetsplats. Om de två första veckorna inte börjar så bra är risken att man tappar medarbetarens intresse av jobbet och att jobba mot företagets mål.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Molnet - En räddare i nöden

[fa icon="calendar'] 2017-okt-31 10:00:00 / av Susanne Sharpe posted in backup, molnet

[fa icon="comment"] 0 Comments

Idag hände det som bara inte får hända. En lite för ivrig hand (min egen dessvärre så jag har ingen att skylla på) svingade till den kaffemugg som stod lite för nära min bärbara PC och vips var hela muggens innehåll tömt över tangentbordet. Nej! Snabbt som sjutton vänder jag upp och ner på PCn men det är för sent... Efter att ha torkat upp det spillda kaffet kan jag bara konstatera att PCn är stendöd. Kaputt.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Låt tekniken underlätta säljchefens administration

[fa icon="calendar'] 2017-okt-23 09:00:00 / av Andreas Gärdsback posted in Office 365, Power BI, Säljstöd

[fa icon="comment"] 0 Comments

Hur ger man säljarna verktyg att kunna sälja samtidigt som tiden för administration kan minskas? Att hinna med att både coacha, sätta upp tydliga mål samt sälja själv är några utmaningar som många försäljningschefer känner igen. Kundernas behov går före administrationen. Vilken tur att det finns digitala verktyg som kan hjälpa underlätta säljchefens administration.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Ett paradigmskifte inom IT

[fa icon="calendar'] 2017-okt-12 10:00:00 / av Kjell Gabrielsson posted in Hybridlösning, It-trender

[fa icon="comment"] 1 Comment

Jag har haft förmånen att åter igen besöka en av IT-branschens mest intressanta tillställningar Canalys. Det är en branschträff där vi får höra tillverkare och analytikers bild av nuläget och framtiden. Här delar jag med mig med en rapport.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

För- och nackdelar med IT som tjänst

[fa icon="calendar'] 2017-okt-03 10:00:00 / av Klaus Funder posted in it som tjänst, FunktionsIT

[fa icon="comment"] 0 Comments

 
Jag är ny på jobbet. Förra veckan började jag på Office IT-Partner. Redan innan jag börjat blev kalendern fullbokad med en massa inbjudningar till introduktionsmöten, genomgångar och information kring praktiska frågor.
 
Jag kände redan innan jag faktiskt börjat en viss oro kring tekniken. Man har varit med förr. Jag vet hur det är. Hur lång tid det tar innan man är uppe på banan med allt. 
Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]
Ladda ner Guide om IT som tjänst

Fler inlägg