Blogg

Öka produktiviteten med enkla formulär

[fa icon="calendar'] 2018-03-14 08:00 / av Sara Johansson posted in molntjänster, Office 365, produktivitet

[fa icon="comment"] 1 Comment

En lagom dos nyfikenhet är inte fel. Att ta reda på vad kollegorna tycker och tänker om olika ämnen inom företaget kan ibland kännas invecklat. Inte för att ni kanske inte vet vad ni ska fråga eller undrar över, utan för att det kan kännas svårt att få tiden till det, och framförallt att det känns komplext att få ihop ett samlat svar från alla. Men det finns enkla, användbara verktyg att använda för insamlande av data! Läs mer här nedan och ta sedan enkelt reda på vad just dina medarbetare uppskattar och tycker och tänker. Man får nöjdare medarbetare om man tar sig tid att fråga och involvera. Snacka om gott samarbete!

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Frihet att själv få välja varifrån du jobbar

[fa icon="calendar'] 2018-03-07 10:00 / av Thomas Sköld posted in produktivitet, mobilitet

[fa icon="comment"] 0 Comments

Att själv få avgöra när och var man jobbar kan ses som en förmån. Men det är inte alltid möjligt, och det är inte alltid en syn som delas av chefen och medarbetare.

Allt jag behöver är en dator, mobiltelefon och internetuppkoppling. Det är faktiskt det enda som krävs för att man ska kunna jobba från t.ex. ett kontorscafé, vardagsrummet eller varför inte gräsmattan utanför kontoret. För med dagens digitala plattformar och hjälpmedel behöver man inte vara knuten till ett specifikt kontor eller en speciell plats. Och att ha valmöjligheten att själv välja varifrån man ska jobba tycks bli viktigare och viktigare för kontorsarbetare. Men chefer och kollegor verkar ibland tycka annorlunda. 

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Digitaliseringen knackar inte längre på – den slår in dörrar

[fa icon="calendar'] 2018-02-27 11:20 / av Emma Smith posted in digitalisering

[fa icon="comment"] 0 Comments

Digital marknadsföring har varit ett hett ämne under en ganska lång period nu. Rubriker som ”Den Digitala Världen Knackar på Dörren”, ”Digital Marknadsföring är Framtiden”, ”Social Media - Den Nya Verkligheten”, är sådant vi ser dagligen. Men den digitala världen knackar inte längre artigt på – utan den slår in dörrar, ockuperar öppna platser, tränger in i våra hem och tar upp all vår vakna tid! Digitaliseringen händer här och nu och den digitala världen väntar inte på att vi i lugn och ro ska anpassa oss.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Att äga sin IT eller inte – det är frågan

[fa icon="calendar'] 2018-02-21 09:00 / av Weronica Sjögren posted in IT som funktion

[fa icon="comment"] 0 Comments

En viktig del i att driva företag är att man kan planera för sina kostnader. Ju bättre koll på de fasta kostnaderna desto bättre förutsättningar för sitt företagande. Att då kunna köpa IT till en fast månadspeng, fullt skalbart per månad har därmed blivit en alltmer efterfrågad tjänst.

Lägg därtill att den utrustning man då disponerar är väl utprovad, rätt inställd och optimerad för just din organisation och dina medarbetare så är det lätt att förstå den ökade populariteten.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

IT-utrustning, en kostnad eller besparing

[fa icon="calendar'] 2017-12-19 10:00 / av Sten Eriksson posted in IT-kostnad

[fa icon="comment"] 0 Comments

Jag har aldrig sökt jobb som säljare och hade ett mycket svalt intresse för IT-branschen när jag gjorde mitt intåg.

Det är nog så enkelt att jag gillar att prata och därmed tänkte min dåvarande arbetsgivare att jag borde jobba med försäljning, att jag samtidigt lyssnade har gjort att jag har blivit kvar i min roll.

Idag ser jag fortfarande på min roll som en affärsutvecklare snarare än en säljare. För mig är det viktigt att alltid veta varför vi gör det vi gör – Vad tillför det hos kunden? Utvecklar det oss och vårt erbjudande? …Och tyvärr först på senare år: Är det hållbart för vår planet?

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Så räddar digitaliseringen min fredag

[fa icon="calendar'] 2017-12-15 09:00 / av Susanne Sharpe posted in digitalisering, produktivitet

[fa icon="comment"] 0 Comments

Många av oss tar den för givet. Teknologin av idag. Speciellt den yngre generationen. Men för oss som är så pass gamla att vi faktiskt kommer ihåg ett arbetsliv innan internet – ett arbetsliv där vi kommunicerade via telefon, fax och telex – (till alla er ungdomar där ute med frågande min och rynkade pannor; googla "telex" eller "abonnenttelegrafi" så får ni se på grejer) så är digitaliseringens framfart något av en livräddare. Dagens teknologi gör nämligen min fredag betydligt lugnare, mer balanserad och framförallt mer produktiv än vad den hade varit för 20 år sedan.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Arbeta effektivt med nya funktioner i Office 365

[fa icon="calendar'] 2017-11-28 10:00 / av Johanna Engström posted in Office 365, produktivitet

[fa icon="comment"] 0 Comments

Utbudet i Microsofts Office 365 utökas och uppdateras ständigt med nya verktyg för produktivitet och internkommunikation. Vi har sammanfattat de senaste verktygen och ger er konkreta tips på hur organisationen kan arbeta mer effektivt med nya funktioner i Office 365 och Teams.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

[Intervju] Så påverkar digitaliseringen ledningsgruppens fokus

[fa icon="calendar'] 2017-11-23 10:02 / av Hanna Lindberg posted in digitalisering

[fa icon="comment"] 0 Comments

I samband med vårt 25-årsjubileum höll Office IT-Partner Nyköping i en föreläsning med teknikexperten och författaren Mats Lewan. Seminariet gav oss insikter i hur nära den digitala transformationen ligger och att vi egentligen inte har ett val i att följa den eller inte. Antingen blir vi de som drar nytta av den digitala transformationen och bidrar till att forma den, eller så kommer vi att ha svårt att hänga med. Och det är ledningsgruppen som måste börja lägga fokus vid frågan.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Nutid, framtid och exponentiell digitalisering

[fa icon="calendar'] 2017-11-21 10:00 / av Kjell Gabrielsson posted in digitalisering

[fa icon="comment"] 1 Comment

Upplevelsen är att tiden går allt fortare. Elaka tungor hävdar att det har med ålder att göra, men jag är säker på att även våra ungdomar känner på samma sätt. Den här artikeln är en fortsättning på en tidigare trendspaning jag gjort. Vi ser idag en häftig utveckling inom många olika branscher och hur digitalisering påverkar dem.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]

Svenskarna trivs med att jobba flexibelt

[fa icon="calendar'] 2017-11-14 10:00 / av Stefan Nilsson posted in It-trender, mobilitet

[fa icon="comment"] 0 Comments

Nu har rapporten Svenskarna och internet 2017 släppts. Det är Internetstiftelsen i Sverige som varje år tar fram denna och baseras på intervjuer med över 3000 personer i, för Sverige, representativa målgrupper vad avser ålder och kön. Så vad har då hänt sedan förra årets rapport? Hur ser trenderna ut? Jag har försökt sammanfatta några viktiga punkter nedan.

Läs mer[fa icon="long-arrow-right"]
Ladda ner Guide om IT som tjänst

Fler inlägg